Göztepe Diş Hekimi Tel: 0533 582 82 79 - Acil Diş Hastanesi
Nöbetçi Dişçi

Diş eksilmelerinden dolayı doktora başvuran kişilerin karşısına birçok tedavi yöntemi çıkacaktır. Yediden yetmişe herkesin bildiği klasik diş protezleri bunların başında gelecektir.

- Bayram ve tatil günlerinde açık diş terapisi
- Full time çocuk diş dolgusu tedavisi yenileme hizmeti
- Gece açık diş tedavisi protez tamiri
- Nöbetçi diş hekimi kliniği ile ağrısız diş çekimi
- Göztepe cumartesi ve pazar günü açık diş hastanesi kanal tedavisi vs. var.,
- Acil dişçi telefon numarası için sekreteri arayabilirsiniz.

Bunun beraberinde gelişen teknolojiyle ortaya konulmuş diğer bir tedavi yöntemi ise implant tedavisidir. Bu tedavi yöntemi halk arasında vidalı diş ya da yapay diş kökü tedavisi olarak da bilinmektedir. Bu tedavide elde edilen başarı oranının neredeyse yüzde yüze yakın olması, kullanan kişilerin aynı sorunla karşılaştıkları anda tekrar bu tedaviye başvuracak olması ya da herhangi bir problem yaşamaksızın uzun süreli bir kullanımı bizlere sunmasından dolayı, bu tedaviyi duyan herkesin aklına implant nedir sorusu takılmaktadır.

Yapay diş kökü tedaviyi adından da bilindiği üzere vidalı bir diştir. Eksilen dişlerinizden dolayı bu tedaviyi yaptırmak isterseniz öncelikle doktorunuzun bu tedaviye uygun olup olmadığınıza karar vermesi gerekmektedir. Bunun için de sizlere birkaç test yapılmalıdır. Bunlardan birinci çene kemiğinize yönelik çekilen ultrason görüntüleridir.

Bunun amacı tedavi sırasında çene kemiğinize uygulanacak olan vidaların belirli bir boyutunun olması ve bu vidaları çene kemiğinizin kaldırabilecek boyutta olması gerekmektedir. Bu aşamada herhangi bir sorun algılanmamışsa tedavinin ilk aşamasına geçilir ve implant nedir sorusunun devamındaki sorularınız ortaya çıkar.Kişilerin en merak ettiği durumlardan bir tanesi de tedavi süresi ve nasıl uygulanacağıdır. Bahsedilen tedavi yaklaşık olarak 2 ya da 3 aylık bir süreyi kaplamaktadır. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen yapay diş kökü tedavisinin ilk aşamasında hastanın çene kemiğine vidalar yerleştirilir. Bu vidalar diş kaybı yaşadığınız bölgeye yerleştirilecek dişlerin yeni kökleri olacaktır. Yerleştirilen bu vidalar bu aşamanın ardından kemikleşme ve uyum sürecine sokulur. Bu süreç ise yaklaşık olarak 1 ya da 1 buçuk ay sürecektir. Bu bekleme süresinin ardından ikinci ve son aşamaya geçilir. Bu aşamada hastaya kullanacağı protez dişleri uygulanır ve tedaviye son verilir. ‘’İmplant nedir ? ‘’ sorunuza cevap verdikten sonra şunu da söyleyebiliriz. Bu tedaviyle beraber sahip olduğunuz diş kökleri gerçekleri kadar sağlam ve yeni dişleriniz de aşınmalara ve renk bozulmalarına karşı dirençlidir. Tedavideki başarı oranı ise neredeyse yüzde yüzdür.