Şişli 24 Saat Açık Diş Hekimi Telefon: 0539 857 92 02 – 0212.283.59.47 Acil Diş Hastanesi
Nöbetçi Dişçi
Kişilerin akşam işleri yapan devlet hastanelerinde tedavi görmesi adına sağlık raporu almak için Sağlık Bakanlığı’na bağlı merkezlere başvurması önemlidir.
Şişli Acil Diş Tedavileri
1.) 7-24 saat açık pratisyen ile ağrısız diş çekimi
2.) Gece açık diş tedavisi kanal tedavisi
3.) Şişli nöbetçi diş hekimi kliniği protez onarımları
4.) Cumartesi ve pazar günü açık dişçi 24 saat hastanesi diş dolgusu tedavisi
5.) Acil dişçi telefon numarası
6.) Bayram ve tatil günlerinde açık diş terapisi vs. bulunmaktadır.
7.) Şişli çocuk acil diş çekimi ve dolgusu tedavisi.
Aksi durumda alınacak bu rapor geçersiz sayılacaktır. Raporun alınması için gidilecek olan kurumdaki sağlık kurulunda en az bir tane ortodontist olması gerekiyor. Lakin kişilerin tedavilerinin yapılacağı yerde ortodontist bulunmuyorsa, böylesi bir durum sonrasında verilecek olan sağlık kurulu raporu için üç diş doktoru yeterli olacaktır. Çocukluk döneminde yani 9 ila 14 yaş arasında yapılacak tedavinin en büyük aşamalarından bir tanesi ise tedavi süresini azaltmasıdır. Çünkü ilerleyen dönemlerde sorun çok daha büyük bir hale gelecek, bunun sonucunda da süreç düşünülenden de uzamış olacaktır.
Sorun yalnızca diş çarpıklığı ise kişiler hangi yaşta olursa olsun fark etmez. Yani kişiler Kağıthane’de bulunan hastanelere giriş yaptıktan sonra doktora muayene olacak ve kısa sürede tedaviye başlayabilecektir. Ancak bu aşamada önemli olan şeylerden bir tanesi ise yaş faktörü. Tedaviden ücretsiz olarak faydalanmak isteyen kişilerin kesinlikle 18 yaşından küçük olması gerekmekte. Dolayısıyla ailelerin özellikle çocuklarının tedavileri için hiçbir şekilde vakit kaybetmeden tedaviye başlaması gerekmektedir. Aksi bir durumda yani kişi tedaviyi sonlandırmadan 18 yaşına girerse, belirli bir oranda fark ödemeden tedaviyi sonlandıramayacaktır. Ancak prosedürler dahilinde bazı durumlar için kişiler herhangi bir ek ücret ödemek zorunda kalmadan tedaviyi tamamlayabilir.
Bu durumun nasıl ve ne şekilde meydana geldiğini öğrenmek isteyen kişilerin yapmaları gereken şey ise en uygun fiyatların yanı sıra doğru tedavileri yapacak hastaneleri bulmak olmalıdır. Yapılacak bu çalışmalar ışığında kişilerin ağız yapılarında oluşan ve kimi zaman insanları çok ciddi anlamda etkileyen pek çok sorun da doğru tedaviler sonrasında ortadan kalkacaktır. Fakat tedavi esnasında kişilerin mutlaka doktor tarafından belirtilen şeylere dikkat etmesi gerekiyor. Aksi durumda doktorlar ne kadar özenli davranırsa davransın ortaya istenmeyen tarzda sonuçlar çıkacaktır. Bundan dolayı tedavinin her aşamasında kişilerin doktorları ile iletişime geçmesi ve yapılması gereken tüm detayları dikkat ederek yerine getirmesi gerekir. Böylece kısa sürede istenilen sonuçlar da ortaya çıkmış olur.
Şişli 7/24 Saat Açık Dişçi
Denize sahili olmayan ilçede çok sayıda tarihî eser, iş yeri, modern ticaret merkezi, kültür ve sanat merkezi bulunmaktadır. 1954’e kadar Beyoğlu’na bağlı bucak iken, başka vilayette olan Teşvikiye mahallesiyle, diğer vilayetin Ayazağa ve Maslak köylerinin katılımıyla ilçe olan 1987’de ise dere ilçesinin ayrı bir ilçe olup ayrılmasıyla coğrafi olarak ikiye bölündü. Kuzeyde yer alan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri bir öbek oluştururken geride kalan diğer mahalleler yine ayrı bir öbek oluşturdular. Büyükdere Caddesi’yle birbirine bağlı olan bu iki öbekten kuzeyde olanı 2012 yılında Şişli’den ayrılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 yılı raporuna göre Türkiye’nin en gelişmiş 1. ilçesidir.
İlçenin en eski mahallesi olan Tatavla’nın (Kurtuluş) 16. yüzyılda kurulduğu ileri sürülür. Eremya Çelebi Kömürcüyan’a göre 17. yüzyılda Taksim’den Pangaltı’ya doğru uzanan yolun iki yanında mezarlıklar; 18. yüzyılda Şişli ve Mecidiyeköy yörelerinden bağlar ve bostanlar yer alıyordu. Balmumcu Çiftlik-i Hümayun’u Şişli‘ye kadar uzanıyordu. 18. yüzyılın sonlarında Teşvikiye Camii’nin bugünkü yerinde bir mescit olduğu bilinir. Bu caminin avlusundaki III. Selim’in diktirdiği nişan taşı 1790/91 tarihlidir.
Şişli Açık Diş Hastanesi
Mekteb-i Harbiye, Maçka Silahhanesi gibi askeri yapılar, Fransızlara ve Ermenilere ait kilise, okul ve mezarlıklar, yerleşme alanının 19. yüzyıldan başlayarak Harbiye, Pangaltı ve Maçka’ya doğru yayılmaya başladığını gösterir. Abdülmecid döneminde (hükümdarlığı 1839-1861) imparatorluğun sınır bölgelerindeki yurtlarından olan birçok göçmen Şişli’nin hemen kuzeydoğusunda bulunan arpa tarlaları ve dutlukların olduğu alana yerleştirildiler. Bu kırsal yerleşim yerine padişahın adıyla Mecidiyeköy denmiştir.
1870’te çıkan Büyük yangında evsiz kalan Levantenler ve gayrimüslimler Harbiye çevresinde inşa edilen kâgir binalara taşınmışlardır. 1870’lerde, Matbaa-i Osmaniye’yi kuran Osman Bey de Harbiye ile Şişli arasında geniş bir arazi satın alarak bu arazide konak yaptırmıştır. Feriköy’de ilk bira üretim tesisinin (Bomonti Bira Fabrikası) kurulması ve Şişli Etfal Hastanesi’nin açılışı da 1890’lara rastlar.