Maltepe Açık Dişçi

Maltepe 24 Saat Açık Diş Hekimi Telefon: 0539 857 9202 – Acil Diş Hastanesi
Nöbetçi Dişçi

Diş sağlığınızı korumak, diş kayıplarının hem fonksiyonel hem de estetiksel eksikliklerini ortadan kaldırmak adına diş tedavileri görmüşseniz ama buna rağmen bazı sorunlarla karşılaşıyorsanız sizin için yeni bir tedavi yönteminden bahsetmek istiyoruz.

-| Maltepe Tam zamanlı açık diş dolgusu tedavisi,,
-| 7/24 Gece açık diş kanal tedavisi
-| Nöbetçi diş hekimi kliniği protez tamiri,
-| Cumartesi ve pazar günü açık diş hastanesi ile ağrısız diş çekimi
-| Bayram ve tatil günlerinde açık diş terapisi genel uygulamalarımızdır.
-| Maltepe acil dişçi telefon numarası.
-| Çocuk diş çekimi ve dolgusu uygulama teşhis tedavileri.

Eğer protez uygulaması görmüşseniz ve damağınızda bulunan protezlerden dolayı yedikleriniz ve içtiklerinizden tat almakta zorlanıyorsanız, protez dişlerinizi temizlemek adına çıkarıp yıkarken çiziyor ya da düşürüp kırıyorsanız, hareket edecek şekilde damağınıza yerleştirilen protezler yüzünden konuşmakta zaman zaman zorluk çekiyorsanız, yemek yerken damağınızda yer alan protezin arasına besin artıkları oluşuyor, bu artıkları temizleyemiyor.

Bu nedenle zamanla ağzınızda karşı koyamadığınız bir koku meydana geliyorsa, protez dişlerinizin çıkacağı korkusuyla, besin tüketimlerinizde zorlanıyor ya da dilediğinizi tüketemiyorsanız, alt ya da üst damakta yer alan protezleriniz sürekli çıkıyor ve yapıştırmadan kullanamıyorsanız, bunların dışında da eğer diş eksikliği çekiyorsanız ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız, büyük araştırmalar sonucunda ortaya konulan implant yöntemi, sizin tüm şikayetlerinize son verebilecek bir tedavidir.

Geliştirilen bu tedavi yöntemi halk arasında yapay diş kökü tedavisi, dental ya da vidalı diş olarak da bilinmektedir. Hastanın çene kemiğinin açılarak yerleştirilen vidalarla bu tedavi başlar. Toplam tedavi süreci 3 ya da 4 aylık bir süreci kaplamaktadır. Uzun ve yorucu bir tedavi süresine sahip olmasına rağmen birçok hasta tarafından tercih edilmekte ve yüksek başarı oranları elde edilmektedir.

Cerrahi işlemlerle gerçekleştirilen yapay diş kökü tedavisi de teknolojiyle beraber gelişmelere gitmiştir. Bu gelişmeler sonucunda da lazerle implant uygulaması yapılabilmektedir. Bu yöntemin uygulanabilmesi için de öncelikli şart, uygulama yapılabilecek noktada kemik hacminin ve yoğunluğunun istenilen derecede ve implantların boyutunu karşılayabilecek nitelikte olması gerekmektedir.

Maltepe, Bizans döneminde küçük bir sahil köyü olmanın yanında etrafında yer alan birçok manastırlarla da dikkat çekmektedir. Dönemin ünlü din adamlarından Aziz Euksentios, Maltepe yollarından birçok defa geçmiştir. Örneğin Maltepe ile Caddebostan arasında olduğu tahmin edilen Ioannes Prodromos Manastırı bunlardan sadece biridir. Bu manastırla beraber Başıbüyük köyünden Caddebostan’a kadar uzanan birçok manastırın varlığı da bilinmektedir. MS 451 yılında dönemin ünlü din adamlarından Aziz Euksentios, Bizans İmparatoru Markianus’un daveti üzerine Khalkedon Konsili’ne katılmak üzere çıktığı yolculuk sırasında bu manastırları ziyaret etmiştir.

18 Kasım 1920 tarihli Servet-i Fünun mecmuasında İstanbul Maltepe
Bizans İmparatorluğunun dini yapılarının yanında imparatorluk yapıları da Maltepe erken tarihinin ana hatlarını oluşturmaktadır. Nitekim Bizans dönemine ait olan Bryas Sarayı da birçok tarihçiye göre Maltepe’dedir. İrlandalı tarihçi John Bagnell Bury, Bryas Sarayı’nın Maltepe’de yer almasının muhtemel olduğunu savunmaktadır. Ancak bu konuda farklı görüşler de mevcuttur.

Tarihçi Ernest Mamboury, Maltepe’de böyle bir sarayın olmadığını söylemektedir. Sonuç olarak yapılan araştırmalar Bryas Sarayı’nın Maltepe’de yer aldığını göstermiştir. Ancak sarayın tam olarak yeri konusunda net bir bulgu yoktur. Bryas Sarayı’nın yapılması fikri ise 829-842 yılları arasında Bizans İmparatoru Theophiles’in Abbasi elçiliğini yapan Synkellos İoannes Grammatikos’a aittir.

Sarayı yapan kişi de Patrice adında bir mimardır. Bryas Sarayı yapıldığında etrafı geniş bahçe ve su yollarıyla doluydu. Hatta bu su yollarından dolayı Bryas adının kaynaklar anlamına gelen vrisis sözcüğünden türediği iddia edilmiştir. Bu açıdan bakıldığında Maltepe’nin en eski anlamının kaynaklar olduğu düşünülebilir. Zira Maltepe’nin su kaynakları bakımından zenginliği bu iddiayı kanıtlar niteliktedir.

1928 yılında Maltepe Belediyesi kurulmuştur. İmar planı ise 1945’te yapılmıştır. İmar Planından sonra ilçenin yerleşim bölgesi demiryolu hattı olmuş, 1960’tan sonra da yerleşim daha yukarılara dağılmış olup E-5 üstünde de hızlı bir gelişme kaydetmiştir.

Bu küçük sınır kasabasının 1509 yılındaki depremde yıkıldığı ve Dragos eteklerinde bulunan ve bu yüzyılda Obnias veya Abrias adı ile anılan bu kasabanın harabeleri 1540 yılında ünlü Fransız nebetatçısı ve seyyahı Pierre Gylli tarafından görülerek tespit edilmiştir.